Parfém a parfémovaná voda

Parfumerie je nekonečný a fascinující svět různorodých vůní. Jednotlivé vůně nám připomínají zážitky a vzpomínky na místa či události nebo také ovlivňují naši náladu. 

Nejpoužívanější produkty ze světa parfumerie jsou parfémy a parfémované vody. 

Používáme je z důvodu oblíbenosti a harmonizace vůně s naší osobou, avšak jsou mezi nimi významné rozdíly. Kdy zvolit parfém či parfémovanou vodu a jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?

Parfemovana_voda2 

Co je parfém?

Je nejkoncentrovanější formou vůně vůbec. Obsahuje nejvyšší podíl vonných olejů, zpravidla v množství 20–40 %, což zaručuje, že parfém na vaší kůži bude vonět po dlouhé hodiny. Právě z důvodu kvality složek je parfém dražší, ale za to déletrvající a prodává se v menších flakonech. 

Kdy a jak použít parfém?

Pokud hledáte vůni pro speciální příležitosti, večerní akce nebo do chladnějšího počasí – parfém bude ideální volbou pro jeho trvalou a bohatou vůni. Aplikuje se na pulzní body na těle, které jsou stanoveny romantickým „pravidlem“, že se mají nanášet na místa, kde chce být žena políbena. 

 

Oblíbené parfémy

Oblíbený parfém, který báječně podtrhne ženskost je QUEEN OF RYADH, jenž nabízí v hlavě parfému vůně pomerančových květů, gardénie nebo i muškátový oříšek. V srdci pak objevíme vůni jasmínu či ylang-ylang a v základu opojnou vanilku s cedrovým a santalovým dřevem. Dopřejte si tuto báječnou kombinaci i vy.

Vune_71_queen_of_riyadh

Ideální unisex vůní je nejen pro letní období MUSC SILVER. Decentní a elegantní tóny vás nadchnou svojí harmonií. Šťavnaté a svěží citrusy v kombinací s mátou peprnou a jasmínem, který doladí cedrové dřevo je naprosto unikátní. 

Z pánských parfémů můžeme doporučit jeden z nejoblíbenějších, kterým je MUSC BOISE. Překvapivě temperamentní kořeněná vůně okouzlí i vás. Nabízí v hlavě vůni koriandru a mandarinky, v srdci pak objevíte jasmín s pepřem a kardamomem a v základu si užijete cedrové dřevo a ambru. 

 

Parfémovaná voda

Co je parfémovaná voda?

nižší koncentraci vonných olejů než parfém, zpravidla kolem 8–15 %. Jedná se o druhý nejsilnější typ vůně. Na pokožce vydrží vonět nižší počet hodin (cca 4 hodiny). 

Kdy a jak použít parfémovanou vodu?

Je vhodná pro denní nošení, kdy preferujeme lehčí vůně s nižší intenzitou než nabízí parfém. Jelikož neobsahuje vysoký podíl vonných složek, je vhodné aplikaci během dne opakovat. 

 

Oblíbené parfémované vody

Nasládlý závoj plný karamelu a čokolády vás zahalí po aplikaci parfémované vody pro ženy MUSC HALIMA. Tato vůně ve vás probudí orientální tanečnici a podtrhne vaši ženskost vanilkou, čokoládou a pižmem.

Mezi jednoznačně nejoblíbenější parfémované vody patří unisex ROYAL GOLD INTENSE. Jak už sám název napovídá, zlatou intenzivní vůni nabízí mimo jiné jasmín, růže, vanilka a ambra.

Špetku rebelství probudí parfémovaná voda pro muže MUSC NIGHT. Překvapí vás smyslná kombinace svěžích i orientálních vůní jako je například grapefruit, muškátový oříšek, zázvor, pačuli či cedrové dřevo.  

Vune-185_musc_night

Pokud si ideální parfém teprve hledáte nebo váháte, který si zvolit jako svého favorita, nabízíme možnost objednání vzorků, a to jak pro ženy, tak i pro muže.

Více o TAJEMSTVÍ ARABSKÝCH PARFÉMŮ najdete v naší příručce, která je ke stažení zdarma.