Ideální letní vůně? Jedinečné arabské parfémy vás přenesou do sluncem zalité země

Sluneční paprsky na kůži. Spaní pod širákem. Točená zmrzlina. A hlavně dobrodružství, poznávání světa a touha vyzkoušet něco nového. To vše se dá shrnout jedním slovem: léto. Je to čas, kdy vrcholí naše usilovná práce, ale také období plné odpočinku, smíchu a radosti. Nezáleží na tom, jestli toužíte prozkoumávat tajemství naší republiky, nebo raději odletíte za sluncem. Zkrátka jen milujete pocit, kdy zabalíte to nejnutnější a vyrazíte vstříc něčemu novému.

dalky 1

Jestliže si píšete seznam, co nesmíte zapomenout, připište si tam ještě jednu důležitou věc – parfém. Ten je totiž jako váš věrný přítel, který vás jen tak nezradí. Oblíbená vůně vám dodá sebevědomí a podpoří vaši osobnost. Možná, že stále tápete, jakou letní vůni vybrat. Je libo trochu inspirace?

Letní vůně inspirovaná různými kouty světa

Nemusíte se hned vzdávat svých oblíbených vůní. Léto je však příležitost vyzkoušet něco nového. Obecně je nepsaným pravidlem, že letní vůně má být svěží. Hledejte tedy citrusové a lehčí květinové tóny, doplněné třeba bílým pižmem. Případně můžete vyzkoušet i kombinace se santalovým dřevem, který dodá parfému ten správný šmrnc a nezapře atmosféru tajemného orientu. My se řídíme tím, že zkusit se má přece všechno. A přesně k tomu slouží vzorky, které můžete otestovat v pohodlí vašeho domova.

Vůně vhodná nejen na léto

Arabské parfémy El Nabil se pyšní zajímavými ingrediencemi s jistým orientálním nádechem. Většinou jsou to dřevité a kouřové tóny, případně kořeněné a nasládlé aroma. S tím je třeba u arabských parfémů počítat. Přesto se mezi nimi najdou takové, u kterých převažuje ovocná, čistá či květinová vůně, což z nich dělá ideální letní vůni.

92_baby-musc-roll-on-el-nabil-700x_1

  • Vzhůru za oceánem: zná to každý, kdo poprvé spatřil moře. Ten pocit, kdy se nemůžete vynadívat na tu krásu, vychutnáváte si uklidňující šumění vln a cítíte zvláštní, ale příjemnou vůni. Když přidáte svěží grapefruit, tak společně s výraznou Indonéskou pačuli, vznikne opojná, lehce dřevitá vůně. Tato vůně není pro každého, ale rozhodně se inspirovala méně známými končinami.
  • Atmosféra hlučných uliček: toužíte protloukat se davy lidí, kochat se místními trhy a nasávat nezvyklou atmosféru? Zkrátka chcete být tam, kde je život. A přesně taková je i hravá, citrusovo-kořeněná vůně. Z citrusů můžete ucítit nejedlý citrus bergamot, který se často používá při aromaterapii, ale také svěží grapefruit. Kombinace šafránu a pepře je doprovázena kouřovými tóny vetiveru, tabáku a kůže. Tento parfém jako by měl vlastní hlavu, ale rozhodně vás nenechá na holičkách.
  • Mísa plná exotického ovoce: pojídat ovoce na pláži a užívat si sluneční paprsky. To je snad sen každého z nás. Kus ráje najdete například v příjemně ovocné vůni, ve které najdete odstíny šťavnatého manga, exotické mučenky a bílé broskve. Ibiškový základ jde skvěle do páru s nevtíravou magnólií a pižmem. Tuto vůni na léto si zkrátka zamilujete. Případně vás jistě okouzlí maliny, pomeranč a opojné bílé květy. Gurmánským med v základu s lehce dřevitou vůní pačuli z něj dělá dokonalý ženský parfém, který je opravdu jedinečný.

182_muscgold-700x

Kam aplikovat parfém, aby dlouho vydržel?

Většina lidí kupuje parfém s přáním, aby dlouho vydržel. Málokdo ovšem ví, že o výdrži vůně rozhoduje více faktorů, a to složení parfému, místo aplikace, celkové zdraví člověka, jeho životospráva a odolnost vůči stresu. Působení parfému tedy částečně ovlivnit můžete, ale přesto by se měla dodržovat určitá pravidla. Víte která?

  • Parfém aplikujte na pulzní body na těle, ideálně na zápěstí, krk, za uši nebo na spánky. K tomu se hodí zejména parfémový olej, jelikož ho stačí použít opravdu malé množství. Vůně se tak hezky rozvine.
  • Parfémovou vodu můžete použít i na oblečení, ale mělo by být ideálně z přírodních materiálů, jako je např. bavlna. Dalším místem, kde ji lze použít, jsou vaše vlasy. Je ale nutné dodat, že parfém je cítit trochu jinak, než když byste ho měli přímo na těle.
  • Dejte si pozor na přímé slunce. Některé parfémy dělají neplechu a mohou vzniknout pigmentové skvrny. Nejlepší je obezřetnost, zda nedochází k nějaké reakci.
  • Pižmový olej můžete použít po sprše místo tělového mléka, kdy stačí do vlhké kůže vetřít pár kapek. K pokožce je velmi šetrný, jelikož je zcela bez alkoholu.

Procestujte svět s novou letní vůní

Objevte kouzlo cizích zemí a přeneste kus exotiky i do svého domova, třeba právě díky nové letní vůni. Stačí jen hledat svěží, citrusové a květinové vůně, ale nemusíte se vzdávat ani odvážnějších kombinací. Arabské parfémy jsou k tomu jako dělané! U nás najdete velký výběr parfémů pro muže i ženy, ze kterých jistě vyberete ten pravý. Buďte na sebe hodní a udělejte si radost. Vždyť léto je čas odměn, tak proč neodměnit i sebe? My vám přejeme, aby vaše léto bylo nezapomenutelné!