Orientální parfémy s tisíciletou tradicí jako stvořené pro smyslnost a eleganci žen

Nechte se unášet vůní dálného orientu…Luxusní vůně parfémů mají tisíciletou tradici a kombinace jejich nevšedních ingrediencí vykouzlí úžasné vonné kompozice. U orientálních parfémů najdete pikantnost, hřejivost, výrazné květiny i dřevité tóny.

Poznejte blíže nevšední složky parfémů a jejich původ. U příkladů níže se můžete dočíst spoustu zajímavého. Která složka oslní vaše smysly? 

Orient zena 2

Santalové dřevo – jde o exotické vonné dřevo, které se získává ze santalovníku bílého. Tento strom dorůstá výšky 4-9 metrů a je stálezelený. Pochází z jižní Asie a vyskytuje se také v Indii, Nepálu, na Srí Lance či v Austrálii. Kromě složky parfému se používá také v řezbářství, zejména pro tvorbu sošek bohů do hinduistických chrámů. Ze santalového dřeva můžeme vidět vyrobený také nábytek. 

Jasmín – patří do rodu rostlin z čeledi olivovníkovité. Jasmíny jsou vzpřímené nebo šplhavé keře a květy mají zpravidla bílou nebo žlutou barvu. Keře jsou velmi rozšířené po celém světě, zejména v Asii, Africe, Austrálii a v Tichomoří. Jasmín se pěstuje již od starověku a kromě použití do parfémů ho můžeme najít také v zelém jasmínovém čaji, který je velmi oblíbený. 

Výše uvedené ingredience jsou součástí parfému MUSC LOVE.

53_musc-love-roll-on-el-nabil-0980ea6d-589c-4110-ad66-40f8158ccc15-700x_1
Bergamot – je aromatické ovoce o velikosti pomeranče a barvou připomínající citron. K přímé konzumaci se nepoužívá, ale pro vysoký obsah éterických olejů je nejen jako složka parfémů oblíbený. Svěží citrusová vůně je žádaná hlavně během horkých letních měsíců. Význam slova bergamot může být vzdáleně spojený s mírně hruškovitým tvarem plodu.

Galbanum – pochází ze Středního východu a jde o olejovitou pryskyřici okoličnaté rostliny, jenž dorůstá do výšky 2 metrů. Galbanum má kořenitou, mírně pronikavou vůni. Proto je důležité vůni použít v harmonii a s ohledem na ostatní složky parfému, aby si ladily.

Tuberóza – je známá také pod pojmem nocovka nebo noční květ. Rostlina má bílé, silně vonící květenství a je zdrojem vonných silic právě do parfémů. Původem je z Mexika, ale pro svoji atraktivitu se rostlina rozšířila také do jižní Asie, zejména do Indie. V některých oblastech světa je používaná zejména jako součást svatebních kytic, jinde je oblíbenou pohřební květinou. Parfémy, ve kterých se objevují silice tuberózy, jsou označovány za luxusní a smyslné.

Heliotrop – neboli skrutec peruánský, jak jeho název napovídá, pochází z Peru. Květy mají modrou až fialovou barvu a příjemně výraznou vanilkovou vůni s mandlovými tóny.  

Bílé pižmo – neboli také mošus, patří mezi nejstarší živočišné vonné látky a ve světě parfémů je snad nejoblíbenější a nejčastější používanou ingrediencí. Kromě své jedinečné vůně také poskytuje fixační vlastnosti parfému, čím prodlužuje jeho stálost na pokožce. Proto se alespoň v malém množství vyskytuje téměř ve všech parfémech. 

Výše uvedené ingredience jsou součástí parfému MUSC AMEER.

59_musc-ameer-roll-on-el-nabil-700x

Ylang-Ylang – je až 12metrový strom, známý také pod názvem Kananga vonná, který roste v tropickém podnebí. Esenciální olej, výrazně květinové vůně, se získává z čerstvých květů tohoto stromu. Doplňuje květinové, nasládlé a smyslné parfémy. 

Palisandr – jde o druh exotického a vzácného dřeva, které má červenou až hnědou či černou barvu a mimo jiné vyniká svojí tvrdostí, trvanlivostí a akustickými vlastnostmi. Proto se hojně využívá pro výrobu hudebních nástrojů nebo v řezbářství pro tvorbu sošek či nábytku. Pro svoji barvu a tvrdost se používá také v nejkvalitnějších deskách šachové hry. Jeho vůně se vyznačuje pronikavostí, smyslností a sametově jemným charakterem.

Tonka – je okouzlující a jedinečná vůně, která mísí sladké tóny pražených mandlí, třešní, vanilky a na slunci sušenou trávu. Tonka je fazole a její vůně se skvěle doplňuje s kořeněnými parfémy. 

Výše uvedené ingredience jsou součástí parfému MUSC SECRET.

62_musc-secret-roll-on-el-nabil-b5d25fb5-3989-4ebc-be16-f250f90bf615-700x

Vyberte si z široké nabídky (nejen) dámských orientálních parfémů na našem e-shopu IDEAL PARFÉM.