Parfém nebo toaletní voda? To je oč tu běží

Víte, jaký je rozdíl mezi parfémem a toaletní vodou? Pojďte se s nimi blíže seznámit a zjistit oč tu běží.

Výdrž vůně je hlavní ukazatel 

Vůně parfému vydrží mnohem déle. Například na některém druhu oděvu je cítit i několik dní, na kůži řadu hodin. Má vyšší koncentraci vonných látek a nevyprchá tak snadno a rychle jako toaletní voda.

Vůně 2

Obsah vonných složek v parfému je v rozmezí 15–40 %, na kůži voní třeba i 10 hodin. Konzistence parfémů je hustší, zejména z důvodu obsahu olejů a menšímu podílu alkoholu. Jeho konzistence je i důvodem, proč nebývá parfém v rozprašovači – stačí nanést výrazně menší množství pro dlouhotrvající vůni, která vás provází mnohdy po většinu dne.

Cena parfémů bývá zpravidla vyšší než u „toaletky“, ale investice do parfému se jistě vyplatí. Stačí pár kapek na pulzující místa, jako je krk či zápěstí, a svoji oblíbenou vůni si tak budete užívat téměř po celý den.

Toaletní voda má podíl vonných složek mezi 4–8 %. Na kůži vydrží přibližně 2 až 3 hodiny. Aplikuje se tedy i několikrát denně – tím, že rychle vyprchá. Proto, ač je pořizovací cena nižší, v důsledku vlastně vůbec neušetříte. 

Důležité je také zvážit použití a zohlednit, zda budete sedět s aplikovanou vůní celý den v kanceláři nebo budete mít několik schůzek ve městě. I na své okolí byste měli při použití parfému či toaletní vody brát ohled. 

TOP parfémy z našeho e-shopu 

Mezi nejoblíbenější parfémy z našeho e-shopu patří zcela jistě MUSC HALIMA určený pro ženy, kterému vévodí vůně jako je vanilka, čokoláda, bílé květy a pižmo v kombinaci s tonkou. Krémová vůně pižma v harmonii s lehce dřevitým a nasládlým aroma tonky je naprosto báječná. Podmanivou kombinaci s vanilkou a čokoládou si pak oblíbíte zcela jistě i vy.

Nejprodávanější unisex parfém v našem e-shopu je MUSC SAHARA. Ten se díky roll-onu snadno a lehce nanáší a můžete jej mít kdykoliv po ruce a dle potřeby jej opakovaně aplikovat. Dřevitá a kořeněná vůně doplněná o lehkou kořeněnost oslní jak muže, tak i ženy. V hlavě tohoto parfému naleznete vůně švestky a vzácného šafránu. V srdci objevíte vůně bulharské růže a kosatce. Základ parfému patří vetiveru, ambře a papyrusu.

Mezi mužskými parfémy je jasný vítěz našeho e-shopu MUSC SULTAN.

Tato vůně zajistí příval energie a optimismu díky kombinaci citrusů s kořenitým pelyňkem. Růže v srdci parfému dodá jemnou sladkost a opojnost. Orientální charakter parfému zajistí cypriol spolu s ambrou, cedrem a jedinečným pižmem, jenž dodá ten správný šmrnc orientálním parfémům.

440_sultan_1 

Parfém jako dárek? Ano, ideální 

Dáte na doporučení a tipy osvědčené samotnými nakupujícími na našem e-shopu, nebo si zvolíte podle svého výběru?

Pokud si netroufáte vybrat parfém jako dárek, využijte DÁRKOVÝ POUKAZ, který je luxusním a promyšleným darem pro vaše blízké. Jasně tím dáte najevo, že chcete obdarované či obdarovanému dopřát luxus s nádechem orientu. 

A jestli si vybere parfém pro sebe, interiérový parfém nebo vůni do auta, to už záleží na jeho volbě. Vy můžete poukaz nakoupit z pohodlí domova, na pár kliknutí a bez front v obchodě.

Darovat vůni, ať už parfémem či poukazem, je krásné gesto a obdarovaná si vždy při použití parfému vzpomene na dárce, od kterého parfém dostala…

Poukaz 1