Věnujte dárek, co zaručeně potěší

V kalendáři se blíží jaro, nedávno jsme oslavili svátek všech zamilovaných a už na nás vykukuje další příležitost. Mezinárodní den žen, který se slaví 8. března, je jen jedním z mnoha datumů, které můžeme využít k obdarování svých blízkých a udělat jim tak radost. 

Nemusíme ani čekat na datum v kalendáři a radost své milé nebo svému drahému můžeme samozřejmě kdykoliv během roku. Proto vám přinášíme několik tipů, jak a čím své blízké potěšit, ať už jde o narozeniny, výročí nebo dárek pro radost.

Vune_darek2

Při výběru vůně parfému je nutné nehledět na vlastní oblíbené složky a ingredience, ale vybírat s ohledem na obdarovanou nebo obdarovaného. Pak máte úspěch téměř zajištěn.

U každého parfému najdete 3 sekce, ve kterých se parfém v jisté míře prosazuje. Jde o ZÁKLAD, HLAVU a SRDCE. 

V základu, kde najdeme tzv. spodní tóny, jsou to ingredience s nejvytrvalejšími složkami. Ty vás budou provázet i celý den. Od nanesení parfému se rozvinou po cca 2 hodinách. Základ zpravidla disponuje jemnou vůní, jako je např. pižmo, ambra či vanilka nebo nabídne vůně dřevité (santal, cedr a další).

Srdce vám nabízí střední tóny a vydrží přibližně 2–3 hodiny po nanesení parfému. Zpravidla srdce parfému odhalí jeho charakter a hraje největší roli při rozhodování, zda vám vůně bude „sedět“. Nechte si vaše smysly okouzlit květinovou vůní, jako je růže či jasmín, nebo sáhněte po sladší vůni, kterou dodá čokoláda či karamel. Pokud tíhnete k orientálním či kořeněným vůním, potěší vás ingredience jako je ambra, myrha, skořice či hřebíček.

Hlava, jakožto vrchní tón, ovlivní vůni parfému hned během několika prvních minut. Vrchní tóny hlavy vás naladí hned zpočátku po nanesení, ale nenechte se mýlit a vyčkejte na rozvonění výše zmíněného srdce. První tóny ladí zejména osvěžující citrusy nebo ladná levandule. 

392_orchidee-royale_1

Pro správnou volbu parfému doporučíme objednání vzorků, pokud si netroufáte na zakoupení rovnou parfému. Předejdete tak možnému zklamání a obdarovaná si tak může zvolit vůni přesně podle své preference. I naše čichové buňky se v průběhu doby mění, tudíž neplatí, že co jsme za parfém věnovali před 10 lety, bude naší milé polovičce vonět stále. Oblíbenost mezi parfémy se mění nejen s ročním období, ale také například s věkem.

Pokud chcete udělat radost dárkem např. všem členům domácnosti nebo třeba pracovnímu kolektivu žen v kanceláři, doporučíme pro tuto příležitost zvolit interiérový parfém, který daný prostor nejen příjemně provoní, ale také designově vyzdobí. 

Zda se více hodí květinové, orientální či svěží tóny, to už necháme na vás. Vybírat můžete na našem e-shopu.

353_167975692-3922721801155208-1815839586495126604-n

Ideální dárek pro majitele vozů najdete na e-shopu v záložce „Parfém do auta“. Vybírat můžete z formy závěsného parfému, který svoji vůni postupně uvolňuje, nebo luxusní sprej, který majitel použije dle své volby.

Vyberte si tu pravou vůni – květinovou, svěží, orientální, citrusovou nebo snad kořeněnou? Která osloví vás?