Obklopte se vůní jarních květin

Jarní květiny nám nemusí dělat radost pouze na zahradě či v truhlíku na okně, touto svěží vůní se můžeme obklopit i v parfémech. Stačí si jen vybrat ten pravý. 

Jarni kvetiny 2

Iris neboli kosatec v barvě duhy

Svůj název získala tato jarní květina po řecké bohyni duhy, která připomíná barevnou škálu odstínů, stejně jako kosatce. Iris často bývá spojován s vítáním jara a je považován za složku velice důležitou u luxusních parfémů, které patří také k nejdražším.

Vůně irisu je někdy zaměňována s fialkou. Má pudrovou vůni se zemitými až jemně dřevitými tóny.

Vůně kosatce se nezískává z barevných a krásných květů, nýbrž z oddenků, kterou jsou skryté v zemi.  

Ideální je vůně irisu v kombinaci s květinovými či dřevitými tóny, kde zvýrazní jejich vůni. Proto právem patří mezi nejoblíbenější jarní květiny vyskytující se v parfémech.

Iris v srdci parfémové vody (pro ženy) si můžete dopřát např. v MUSC BELLA INTENSE, kde se tato vůně snoubí mimo jiné s pomerančovým květem a jasmínem. Hlavu vůně plní hruška a černý rybíz a základ vůně pak jemně podtrhne vanilka v kombinaci s pralinkou. Dochází tak k báječné harmonii mezi květinovým a čokoládovo-karamelovým aroma. 

Iris však najdeme i v parfémech určených pro muže, jako je například MUSC BOISE. Tento parfém potvrzuje heslo: „Carpe diem“, tedy „Užij dne“. S tímto parfémem se můžete vrhnout do každého dobrodružství pěkně s chlapským šarmem

Parfém nabízí v hlavě vůně koriandru či mandarinky, v srdci objevíme iris, kardamom či pepř a v základu nás překvapí jemná ambra a cedrové dřevo. Kořeněná až temperamentní vůně bude každého muže věrně doprovázet po dlouhé hodiny. 

116_musc-boise-roll-on-el-nabil-49a71594-3ff2-4ff8-898f-216cae500d41-700x

Jasmín jako král květin

Dominantní pozici mezi květinami má také právem nazývaný král květin, tedy jasmín. Nabízí totiž velice přitažlivé a uklidňující aroma. Patří mezi nejdražší a nejexotičtější prvky parfémů na světě. Některé zdroje hovoří také o afrodiziakálních účincích jasmínu, ale posouzení tohoto přínosu necháme na vás. Jen pro zajímavost, k získání 1 kilogramu jasmínového oleje je potřeba na 8 milionů květů nejvyšší kvality. 

Vyhledání nejoblíbenějších součástí parfémů

Jasmín najdete také v několika parfémech na našem e-shopu. Pokud máte oblíbenou složku parfému, stačí ji zadat do pole k vyhledání na e-shopu a výsledek obratem vidíte, jako zde v příkladu, právě s jasmínem.

Vůni jasmínu najdete i v jedné z nejprodávanějších vůní El Nabil – unisexová smyslná vůně, která okouzlí muže i ženy, ROYAL GOLD. Tím, že se řadí právě jako unisex, nese v sobě „univerzální“ aroma, které lahodí čichu jak muže, tak i ženy. Objevíte vůně jako je vanilka, ambra, pižmo, růže a zmíněný jasmín.

Ryze pánskou a svěží vůni, ve které figuruje mimo jiné i jasmín je BOY MUSC. Ideální pro zralé muže a i pro ty, kteří se stále cítí jako kluci. Vhodný je také jako dárek pro mladé, dospívající muže. Právě svojí svěžestí zapůsobí i na mladší generace. Kromě jasmínu ucítíte také ambru, pižmo a ovocné tóny v kombinaci s vanilkou. 

137_boy-musc-roll-on-el-nabil-700x

Jasmín je také vonným prvkem parfému do auta, které na našem e-shopu také najdete v mnoha kombinacích vůní. Jde nejen o vonný prvek do vašeho auta, ale také o designový

Parfém do auta El Nabil, konkrétně MUSC LOVE, je elegantní nasládlá vůně plná lásky, jak její název naznačuje. 

V hlavě parfému objevíte levanduli, v srdci pak samotný jasmín s vanilkou a v základu na vás udělá dojem exotické santalové dřevo. Harmonická kombinace, která vás vždy příjemně překvapí po nasednutí do auta. Tento parfém do auta je u našich zákazníků často vybírán i jako dárek

Kompletní nabídku parfémů do auta najdete přímo tady.

Vítězí u vás iris nebo jasmín? V naší nabídce si můžete vybrat i parfém, kde se kombinují vůně obou zmíněných květin.

Užívejte jaro s plnou náručí květin, které vás budou ve formě aplikovaného parfému doprovázet celý den.