Vůně domova je jen jedna. Vytvořte si hřejivou atmosféru pomocí bytového difuzéru

Ladislav Zibura to řekl jasně: „Když to bylo možné, snažil jsem se spát u místních – každá rodina má svůj úžasný příběh, atmosféru, vůni domova – a taky jídlo a sprchu.“

Vůně opraného prádla, praskajícího dřeva v krbu, vůně květin,… Zkrátka a dobře, vůně domova je jako příběh. Píše ho celá rodina a společně se podílí na každé čárce. Proto je nám doma tak dobře a rádi se tam vracíme. Máte chuť trochu experimentovat nebo jen hledáte tu pravou vůni, která by zaplnila váš byt či kancelář? Právě pro vás bude ideální bytový difuzér, což je jednoduše řečeno parfém do interiéru. Jeho historie sahá až do starověkého Egypta, kdy se aromaterapie využívala pro léčebné účinky. V dnešní době se těší velké popularitě, jelikož je bytový difuzér zároveň skvělým doplňkem do interiéru. Inspirujte se dánským životním stylem „hygge“ a vykouzlete díky své oblíbené vůni atmosféru bezpečí a pohody.

difuzer1

Hledáte bytový difuzér? Tak ať to stojí za to!

Podle čeho vlastně vybrat difuzér? Samozřejmě podle vůně, ale rozhodně to není jediné kritérium, kterým byste se měli řídit. Co všechno je třeba vzít v úvahu?

Vybrat vůni že je věda? Pomůže ti nápověda!

Pro ty, kteří už mají svůj oblíbený parfém, a ví, co jim voní, bude výběr bytového difuzéru hračka. Funguje totiž na stejném principu. Je jasné, že pokud milujete lehké svěží vůně, nebudete se nutit do kořeněných a výraznějších parfémů. Na druhou stranu pokud rádi experimentujete, určitě vás zaujmou naše neobvyklé vůně. Troufnete si na ně?

  • Orientální: tyto vůně mají dlouho tradici. Jsou těžší, ale hřejivé. Patří sem například vůně pačuli, která je velmi intenzivní, zemitá. Zároveň však navozuje příjemnou náladu a zmírňuje deprese. Stejný účinek má i vůně santalového dřeva, která se často používá při meditacích.
  • Květinové: ve světě parfémů se jedná o klasiku. Ženy je milují pro jejich sladkou a nezapomenutelnou vůni. Mezi nejznámější se řadí jasmínová vůně. Její květy sice nejsou zrovna nápadné, ale voní velmi intenzivně. Navozuje pocit radosti a často se využívá při aromaterapii, jelikož zmírňuje napětí. Jste spíše konzervativní a milujete růže? Dáváme palec nahoru, jelikož se jedná o velmi smyslnou a nadčasovou vůni.
  • Svěží a elegantní: tady není třeba cokoli dodávat. Jedná se o vůni veselou, která v lidech vyvolává radost. Co takhle vyzkoušet kombinaci pomerančového květu, madagaskarské vanilky a fazole tonka?

389_santal-lanka

Výhody tyčinkových difuzérů

V dnešní době je mnoho typů difuzérů, od klasických aromalamp po elektrické verze. Naše parfémy do interiéru mají formu vonných tyčinek. Jsou oblíbené zejména pro jednoduchou aplikaci. Tyčinky stačí vložit do parfému, aby olej absorbovaly. Poté už stačí tyčinky otočit nasáklou stranou nahoru. Nic složitého, že? 

Pokud chcete zvýšit intenzitu vůně, stačí přidat víc tyčinek. Po čase můžete tyčinky opět otočit, takže si svou vůni vychutnáte opravdu dlouhou dobu, i když parfém samozřejmě nevydrží věčně. Velkou výhodou je, že k použití nepotřebujete otevřený oheň, čímž se vyhnete zbytečnému riziku. A posledním bodem je bezesporu úspora energie.

371_patchouoli-indien

S vůní pro nezapomenutelné chvíle

Objevte kouzla vůní, ať už orientálních, květinových či svěžích. Bude váš domov vonět po růžích, pomerančovém květu nebo santalovém dřevu? Záleží jen na vás. Vsaďte na jednoduchost a vyberte si nejen skvělý doplněk do interiéru, ale hlavně tu pravou vůni domova, která okouzlí vás i vaše blízké. Podívejte se na naši nabídku a kupte si něco pro radost. Jedinečné a voňavé chvíle tak mohou začít!