Vůně pro muže i ženy? Probuďte v sobě fantazii a dejte šanci unisex parfému!

Ženy jsou z Venuše a muži z Marsu? V mnohých věcech se od sebe opravdu odlišujeme. A těchto mnohdy vtipných odlišností si všímáme hlavně při společném soužití. Štve nás věčně zvednuté záchodové prkýnko a mužská neschopnost zvládat víc věcí najednou. Je zase rozčiluje naše uštěpačné „všechno je v pohodě“, přestože jsme očividně naštvané. Dokonce i vůně vnímáme rozdílně. Ženy mají mnohem citlivější čichové buňky, takže obecně vnímají vůně mnohem intenzivněji.

Mars a Venuše 1

A tím se dostáváme k unisex parfémům. Ženy se jim často vyhýbají obloukem, protože se jich tak trochu bojí, což je velká škoda. Vždyť muži potřebují trochu té naší jemné ženské energie. A funguje to i naopak, kdy dámy ocení auru sebejistoty a síly. Z unisex parfému si zkrátka obě pohlaví vyberou jen to nejlepší. Co o nich potřebujete vědět?

Unisex parfémy pro každou příležitost

Čím to, že jsou některé parfémy vhodné pro muže i ženy? Vždy se musíme řídit složením parfému, tedy základem, srdcem a hlavou. Právě hlava je zodpovědná za jakýsi první dojem, kdy zjistíme, zda nám parfém voní. Postupně se uvolňují další vůně, ale největší výdrž mají nízké tóny, tedy základ celého parfému.

Pro unisex parfémy jsou často typické citrusové, kořeněné, dřevité a orientální vůně. Jsou to zkrátka složky, které obvykle voní mužům i ženám, ale každé pohlaví je samozřejmě vnímá trochu jinak. Některé parfémy mohou být sladší, jiné vás zase okouzlí svou svěžestí. Může se stát, že unisex parfém s tabákem, kůží a vetiverem v základu bude pro muže příjemně exotický, zatímco žena bude vnímat mnohem intenzivněji jeho orientální nádech.

Výhody unisex parfému

Unisex parfémy jsou tak trochu tajemstvím. Aby voněly ženám i mužům, musí být všechny složky v naprosté rovnováze. Proč po takovém parfému sáhnout a jaké jsou jeho největší výhody?

  • Můžete si ho půjčovat se svým partnerem, takže vám odpadá starost, co si navzájem koupit k Vánocům
  • Jeho vůně je intenzivnější
  • S tím souvisí i dlouhá výdrž. Zejména parfémové oleje jsou více koncentrované, takže vydrží opravdu dlouhou dobu
  • Do práce, na rande nebo na večírek? Unisex parfém je vhodný na každou příležitost

335_musc-tropical-roll-on-el-nabil-700x--1

Podpořte svou osobnost správnou vůní

Výběr vůně že je věda? Vůbec ne! Řiďte se zkrátka tím, co vám voní. Věděli jste, že správným výběrem parfému můžete podpořit také svou osobnost? Některé parfémy dodají sebevědomí, další vám zase přinesou atmosféru romanticky vykvetlé zahrady. A unisex parfémy v tomhle nejsou jiné.

  • Orientální vůně pro dobrodružné povahy: arabské parfémy se mohou pyšnit opravdovou intenzitou. Jestliže zatoužíte po něčem nevšedním a vaší volbou bude parfém s nádechem orientu, hledejte složky, jako je například hřejivé santalové dřevo, lehce zemitá pačuli, koření, kouřově-dřevitý vetiver, tabák, kůže a také pryskyřice. Tyto vůně podpoří v muži sebevědomí, zatímco v ženách jejich kreativitu a hravost.
  • Citrusové vůně pro věčné optimisty: jedna věc je jistá. Citrusové vůně jsou opravdu nadčasové a lidé je zbožňují pro jejich svěží tóny a pozitivní vibrace. Ženám takový parfém dodá radost do života, mužům zase energii k seberealizaci. Jestliže vybíráte ten pravý, hledejte ve složení nejen citrusové ovoce, ale třeba také bergamot a chladivou mátu.
  • Květinové a sladké vůně pro milovníky elegance: mohou mít pánové květinový parfém? Jde to vůbec dohromady? My to vidíme jasně: rozhodně ano! Sladší vůně podpoří v muži jeho jemnou stránku a empatii. Ženy zase milují eleganci, takže květinová vůně bude pro ně ta pravá. Vsaďte zejména na opojné bílé květy, sladší květiny typu růže, dále vanilku a bílé pižmo. Úspěch vás jistě nemine.

86_musc-ultra-roll-on-el-nabil-700x

Nebojte se výzev a vyzkoušejte unisex parfém

Už od narození nám vtloukají do hlavy, že se musíme dělit. Ženy, co takhle se podělit o parfém se svým mužem? Dejte šanci unisex parfémům, které jsou navrženy tak, aby voněly oběma skupinám. Tak jaká vůně to bude? Orientální, citrusová nebo květinová? Pokud stále váháte, přivoňte si k naší nabídce. Je čas vyzkoušet něco nového!