Vánoce se blíží! Co takhle obdarovat blízkého arabským parfémem?

Podzim už je v plném proudu a nám nezbývá nic jiného, než se smířit s kratšími a chladnými dny. Přesto všechno si ještě můžeme užít vykukující paprsky sluníčka, padající listí a kořeněnou vůni dýňového koláče. Vždyť než se nadějeme, převezme vládu paní zima.

Vune-darek 2

S listopadem se pomalu blíží advent a také čas, kdy se začínáme poohlížet po zajímavých dárcích pro naše blízké. Dáváme si záležet, aby dárek nejen potěšil, ale aby byl také něčím výjimečný. Zkrátka chceme, aby bylo poznat, že obdarovaného dobře známe a záleží nám na něm. Hledáte inspiraci? Přivoňte si k Orientu a vydejte se s námi na neobvyklou výpravu za arabskými parfémy.

Arabský parfém pro všechny dobrodružné duše

Možná si říkáte, že darovat parfém může být ošemetné. Pravdou je, že musíte znát danou osobu a její vkus. Pokud ale dodržíte určitá pravidla, nemusíte se toho vůbec bát. Dalším krokem je zvolit typ vůně, což jsou v tomto případě specifické arabské parfémy. Tak jako tak, parfémem dáte najevo, že se o dotyčného opravdu zajímáte. Kterými body se tedy při výběru řídit?

  • Ujasněte si, pro koho parfém vlastně je. Pro sestru, kolegyni, partnera? Dámské a pánské parfémy se v mnohém odlišují, pokud tedy nepočítáte s unisex parfémem.
  • Řiďte se věkem. Mladá dívka bude mít jiné požadavky než žena ve středním věku.
  • Poznejte vkus dotyčného. Co takhle nenápadně zjistit, jaké vůně vlastně preferuje?
  • Dejte šanci prověřené značce, která je vám sympatická.
  • Jestliže se bojíte neúspěchu, darujte parfémové vzorky. Dotyčná osoba si sama zjistí, jaká vůně jí sedí.

92_baby-musc-roll-on-el-nabil-700x_1

Proč právě arabský parfém?

Za relativně mladou značkou El Nabil stojí Nabil Bouali. Vyznačuje se širokou nabídkou parfémových olejů a parfémových vod v dámské i pánské kategorii. Na své si přijdou i nároční zákazníci, kteří hledají výjimečnost za příznivou cenu.

Čím vás uchvátí arabský parfém na první přivonění? Nejspíše svou nespoutaností a energií. Tyto parfémy se vyznačují typickými dřevitými, kořeněnými a orientálními vůněmi. O dřevitý nádech se postará například oblíbené santalové dřevo, které má lehce sedativní a antidepresivní účinky. Z koření je populární hřejivá vanilka, muškátový oříšek či výrazně sladká tonka. Orientální charakter zase dodává pižmo, sladce zemitá pačuli, kadidlo a opojné bílé květy. V arabských parfémech se však meze nekladou. Velmi často je vůně zjemněna svěžími citrusy, takže na své si přijde úplně každý.

Jakou vůni vybrat pro muže a jakou naopak pro ženu?

Pokud hledáte vhodný arabský parfém pro kamarádku či maminku, řiďte se nejen jejím vkusem, ale i povahou. Pro romantičky bude skvělou volbou nasládlý květinový parfém, pro rebelky zase něco exotičtějšího, třeba parfémová voda s pižmem a tonkou v základu. Velmi populární jsou také ovocné a citrusové vůně, jelikož svými svěžími tóny dodají optimismus a radost do života.

Pánové naopak uvítají o něco výraznější vůně, takže se toho nebojte. Skvělou volbou budou parfémy s pižmem, ambrou a santalovým dřevem. Dřevité a orientální tóny zkrátka vedou. Někteří muži ocení i citrusový parfém, který jim dodá energii.

185_muscnight-700x

Zimě vládnou hřejivé a sladké vůně

Je nepsaným pravidlem, že v chladných měsících by se měly odložit lehké vůně. Každému samozřejmě vyhovuje něco jiného, ale co takhle dát šanci sladkým a kořeněným parfémům? Těžší vůně se mohou lépe rozvinout a připomenou teplo domova. Vyzkoušet můžete třeba sladce opojnou kombinaci jasmínu, růže, vanilky, pižma a ambry.

Jak používat parfém v zimě? Klasicky ho aplikujte na pulzní body na těle. Použít ho však můžete také na vlasy a oblečení. Jen dejte pozor, aby se jednalo o přírodní materiály. Mějte však na paměti, že parfém na textilních materiálech bude vonět trochu jinak než parfém přímo na těle.

Chcete darovat radost? Vsaďte na arabský parfém!

Darovat parfém není žádná věda. Při výběru se řiďte se zejména pohlavím, věkem, povahou a vkusem daného člověka. Arabské parfémy mají své kouzlo. Umí povzbudit, dodat sebevědomí, zároveň jsou tak trochu tajemné. Ingredience pochází z exotických destinací, takže je jasné, že tyto parfémy svůj původ nezapřou. Přesvědčte se o tom sami a podívejte se na naši nabídku. Nenechávejte výběr dárku na poslední chvíli a darujte něco výjimečného.