Nechte se okouzlit pánským parfémem s hřejivým a kořeněným aroma

Vůně zimy? Ta se dá charakterizovat různě. Do prostoru se dostává kořeněná vůně svařáku, doma nás zase zahalí sladká mlha perníčků a vanilkových rohlíčků. Přidejte k nim uklidňující aroma jehličí, mrazivou svěžest sněhu a vznikne vůně, na kterou se jen tak nezapomíná.

Právě v chladných měsících je vhodné vyměnit svěží a lehké vůně za intenzivnější. Zejména z toho důvodu, že se lépe rozvinou a také déle vydrží. Zkrátka to chce něco silnějšího, co polechtá vaše čichové buňky i v mrazivých dnech. Pánové, vydejte se na dobrodružnou výpravu za pánskými arabskými parfémy a nechte se inspirovat nevšedními vůněmi.

Vůně pro muže 1

Pánské vůně, které mají osobnost

Správně zvolený pánský parfém je jako věrný přítel. Podrží v těžkých dnech, podpoří vaši sebedůvěru i mužnost. Zkrátka umí dodat kouzlo a šmrnc i ve chvíli, kdy se si připadáte nejistí. Muži mají obvykle raději intenzivnější vůnědelší výdrží. Víte, jak vybrat tu správnou?

  • Parfémový olej: jestliže toužíte po parfému s delší výdrží, který navíc bude citlivý k pokožce, sáhněte po parfémovém oleji. Obsahuje až 60 % vonných esencí a je bez alkoholu. Jak ho aplikovat? Stačí rozetřít malé množství na pulzní body a vůně vás bude provázet po celý den.
  • Parfémová voda: v parfémové vodě najdete přibližně 8 – 25 % vonných látek v 85 % alkoholu. Jedná se tedy o intenzivnější vůni, vhodnou právě k zimnímu období. Stejně jako u oleje aplikujte na pulzní body, případně i na oblečení. Mějte však na paměti, že na těle bude parfém vonět vždy trochu jinak.

Hravé vůně roztančí váš všední den

Arabské parfémy se mohou pyšnit nevšedními vůněmi, které připomínají pouštní slunce, hlučné uličky živých měst i exotickou krajinu. Tyto vůně svůj původ opravdu nezapřou. Kterým ingrediencím byste měli věnovat svou pozornost?

  • Dřevité: většině mužů vyhovují silnější dřevité spodní tóny. Toto aroma je příjemné, ale zároveň z něj můžeme ucítit sílu a špetku rebelství. Zkrátka vůně pro pravé muže. Při koupi parfému tedy hledejte složky jako je santalové, olivové a cedrové dřevo, pačuli a vetiver.
  • Kořeněné: přesně tyto vůně se hodí k chladné a temné zimě. Umí zahřát stejně jako teplý vlněný svetr. Některé druhy koření člověka nabijí energií, jiné naopak zklidní. Jistotou však je, že se bez nich žádný arabský parfém neobejde. Vsaďte třeba na koriandr, pepř, muškátový oříšek, skořici, vanilku nebo kmín.
  • Speciality v arabských parfémech: probuďte v sobě dobrodruha a vyzkoušejte silně orientální vůně. Spadá sem klasické i bílé pižmo, které má pudrové, krémové a čisté aroma. Odvážlivci zase ocení téměř gurmánskou tonku, jež je oblíbená i pro své afrodiziakální účinky. Nezapomenout nesmíme ani na ambru. Ta se většinou využívá v základu a dává parfémům hloubku. Voní sladce, balzámově i lehce dřevitě.

Nebojte se nevšedních kombinací

Některé parfémy působí jako úplná alchymie, kdy se zdánlivě neslučitelné složky spojí v něco jedinečného. Nebojte se toho a dejte jim šanci, protože vás mohou v mnohém překvapit. Dřevitý základ se bude skvěle doplňovat se sladkým ovocem, orientální nízké tóny plné vetiveru, tonky a ambry zase oživí svěží citron, zázvor a kardamom.

Záleží jen na vás, které kombinace vás osloví. Velice příjemné jsou pánské parfémy s citrusy, ale také se sladkými opojnými květy. Pokud si nejste jistí, můžete si objednat i vzorky, které vám pomohou s výběrem.

Získejte zpět sebedůvěru s pánským parfémem

Pomalu nastává konec roku a s ním i čas se odměnit. Pokud ještě nemáte svůj oblíbený pánský parfém, právě teď to můžete napravit. V zimě dejte šanci intenzivním a kořeněným vůním, které zaženou chmury a dodají jistotu. Prozkoumejte svět arabských parfémů a vyberte ten svůj. Pro inspiraci se můžete podívat na naši nabídku.